dagens tips från ebba!

igår lagade jag, jenny och conor vegetarisk lasagne. det var helt serri det godaste jag någonsin hade ätit. vi är såna jävla mästerkockar alltså!


blir så bra det där! vi gjorde lasagne med spenat, champinjoner och ricottaost. ja och det där låter ju jätteäckligt kanske ni tänker. men bara så att ni vet så gillar jag inte ens spenat eller ricottaost i vanliga fall, men allt det där ihopblandat blir en magisk blandning!!!

bara för att jag är så snäll och tipsig ska jag ge er receptet:

(4 servings)

8 Lasagna strips
800 grams Spinach
1 teaspoon Margarine
1 teaspoon Marjoram
340 g Ricotta cheese
Salt & pepper
170 g Mushrooms
1 oz Margarine
1/4 pint Vegetable stock
1 teaspoon Soy sauce
85 g Cheddar, grated

Instructions

Preheat oven to 400F. Cook lasagna in plenty of boiling water for 8 to 10 minutes. Drain & rinse in cold water.
Prepare the spinach by washing it in several changes of cold water. Place in a heavy bottomed pot & cook gently without adding more water, for 6 to 8 minutes. When cooked, strain off excess water & chop finely. Return to the pot & season well. Put pan on a gentle heat, add margarine & marjoram, stir & then remove from heat. When the spinach has cooled, mix in the ricotta. Check the seasoning.
Now prepare the sauce. Saute the sliced mushrooms in margarine, reduce heat & continue to cook for 10 minutes in a covered pot so that plenty of juice is extracted. Add the stock & simmer for another 5 minutes. Puree in a blender for a few seconds. Add soy sauce & season to taste.
Lightly oil a square 3 pint dish, spoon in some of the spinach, cover with 2 or 3 pieces of lasagna & then a coat of the mushroom sauce. Repeat, ending with the mushroom sauce. Sprinkle with the grated cheese. Bake for 35 to 40 minutes. Serve immediately.
 

och ja, det är på engelska. men man får gissa och uppskatta lite. det gör jenny och jag... det funkar ibland haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback