rejäl diff

jag sitter och läser om de röda khmerernas regim i Kambodja lite på internätet. något som fascinerar mig är att det står nästan överallt att uppskattningsvis 1,5-3 miljoner människor mördades under Pol Pots regim. det är ju en möjlig diff på en och en halv miljoner människor? jag förstår det inte.... vart tog de vägen? fanns det ingen som helst bokföring på hur många som levde i landet eller hur funkar såntdär? om något liknande (mot all förmodan) skulle hända i sverige måste man väl ändå kunna fastställa en siffra på hur många som dött? please svara mig den som vet.


Kommentarer
Postat av: Rob

Finns ingen bokföring då landet är så pass isolerat från omvärlden. Det där är en ren uppskattning gjord av experter, därför det diffar så mycket. Finns eventuellt en bokföring någonstans i militärjuntans källare.

2007-10-09 @ 19:57:26
Postat av: CalleF

Kan också tänka mig att det handlar lite om att det är väldigt svårt att avgöra vilka som dog utav vilka orsaker. Det är lite samma sak om du kollar hur många Stalin uppskattningsvis gjorde sig av med, mellan 10-40 miljoner.. Skön diff!

2007-10-13 @ 16:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback