en helt annan betydelse av att gå på klubb

jag såg att Sara redan hade skrivit om det här men hon beordrade mig att fråga er här också så jag tar en repeat för er som redan har läst där.
jag och sara var hemma hos anna igår och då började vi snacka om alla klubbar som vi mer eller mindre deltog i när vi var små.
VARFÖR gjorde vi det här undrade vi då?
när vi i enebygänget var ca 10 år gamla uppstod ett väldigt populärt fenomen bland oss tjejer, nämligen att ha en klubb.
vad klubben handlade om var egentligen inte så väsentligt och det kunde vara i princip vad som helst.
lite exempel på vad för klubbar som bildades i eneby där i slutet av 90-talet: Hästklubb (min och Jonnas klubb), Spice girls-klubb, sminkklubb, läsklubb, hårklubb osv.
det hela var mycket enkelt. två personer startade en klubb och bjöd in diverse vänner till den. ofta kostade det mellan 3-10 kr att vara med i klubben, detta för att ägarna skulle ha råd att köpa priser till klubbens alla tävlingar. sedan träffades man ungefär en gång i veckan och då hade ledarna oftast lite föreläsning i ämnet, deltagarna fick forska lite fritt om vad det nu var, ett litet läxförhör kunde skjutas in och då fick den som var bäst även ett pris.
på klubbträffen fixade ledarna även med fika som vi åt tillsammans.

eftersom jag bodde i Svärtinge under den här tiden så blev jag inte bjuden till några klubbar, kort och gott för att jag inte kände så många i Eneby mer än Jonna och Anna så väl. den som hade mest klubbar var Sofie vad jag har förstått, men Jonna var också ganska delaktig i mycket av det här.
det enda sättet för mig att vara någorlunda delaktig i klubbarna som alla snackade så mycket om på träningarna (i eneby bk) var ju att starta en egen, då jag automatiskt skulle få delta.
jag och Jonna kickade igång Hästklubben och bjöd in en massa folk (de flesta kände jag inte så väl).. sen rullade vi på med en massa information och hästar och tränsel, raser, kroppsdelar och ridvägar mm,  trots att hälften av våra "elever" aldrig ens suttit på en häst.
Sara berättade att den som fick första priset i vårt läxförhöret erhöll en glasfigur inköpt på Confetti (där vi alla var stammisar på den tiden).
jag har antagligen förträngt det här eftersom det är så oerhört pinsamt och jag vill helst skylla allt på Jonna som var äckligt förtjust i glasfigurer då det begav sig.....
anna berättade att hon var inbjuden till den exklusiva spice girls-klubben där endast fem personer fick vara med. alla deltagare fick vara en varsin spice girl, anna var Geri, sen gick hela klubben ut på att träna på spice girls-danser i Sofies vardagsrum och "forska" om sin egen spice girl.

jag kan ju inte berätta så mycket mer ingående om de olika klubbarna eftersom jag aldrig var där, men min slutliga fråga är bara: var det bara vi som höll på såhär eller var det nåt som faktiskt hände över hela landet?
min gissning blir att det bara var vi i eneby som var såhär nördiga och vidriga som barn men jag hoppas såklart att det finns några små nissar i landet som också gjorde såhär meningslösa saker på fritiden...
vad säger ni?


ps. ni som orkade läsa allt det här ska få en puss.


Kommentarer
Postat av: johanna

Vi hade en klubb..........busringatillsåmångasommöjligtklubben...hälsn. farsan

Postat av: Joline

hahaha .. njae, jag har också varit med i klubbar men kan bara komma ihåg en nu, hawaiiklubben. guud. varje person i klubben var en frukt, jag var kiwi kommer jag ihåg .. och så träffades vi hemma och någon och drack te, vi var alltid tvungna att dricka typ fruktte, typ jordgubb, citron och sånt för att det var en hawaiiklubb. och sen forskade vi typ om ön hawaii har jag för mig .. och ja just det, vi gick till och med så sjukt långt att vi gjorde en hemsida! hahaha .. där skrev vi vem som var vilken frukt osv osv :P det var tider det ..

2007-11-24 @ 10:33:48
URL: http://inajoline
Postat av: Anonym

haha, alla hade nog klubbar, hemliga klubabr på den tiden.

2007-11-24 @ 18:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback